MENU

GRZ Sneller herstel, betere doorstroom én meer werkplezier in de GRZ

Op afdelingen voor geriatrische revalidatiezorg worden vaak veel bedden onbedoeld bezet gehouden door patiënten voor wie elders geen plek is. Dat is het gevolg van een verstopping in de herstelketen.

In veel gevallen is de afdeling GRZ zelf óók onderdeel van die verstopping, doordat er te weinig focus is op herstel en doorstroom. Daardoor wordt de duurste capaciteit van een VVT-organisatie ingezet voor zorg waarvoor de organisatie overgekwalificeerd is – en waarvoor minder gedeclareerd kan worden. Dat is slecht voor het rendement, én voor de motivatie van het team. 

Dat kan anders. En wij helpen u dat in vier stappen te realiseren. Samen met het hele GRZ-team brengen we allereerst de basis op orde en intensiveren we vervolgens de behandeling. Daarna leggen we de focus structureel op doorstroom. Tot slot organiseren we een effectieve en duurzame multidisciplinaire samenwerking. Met als uiteindelijk resultaat: sneller herstel, effectievere teams en hoger rendement.  Lees in de presentatie Sneller herstel en betere doorstroom in de GRZ hoe we dat precies aanpakken.