MENU

Qurien Brouwer – Project Director ‘Ik kick op leren, en krijg energie van de weg naar resultaat’

Qurien is altijd bezig met meerdere projecten tegelijk. Hij stuurt collega’s van P5COM én medewerkers van de klant aan, en zorgt ervoor dat ze de afgesproken resultaten samen ook echt realiseren. Daarnaast heeft hij altijd oog voor nieuw werk en nieuwe thema’s. ‘Ik ben gewoon benieuwd naar waar we klanten mee kunnen helpen.’

Veel rust krijgt Qurien niet door de week. Op maandag werkt hij bij een woningcorporatie, op dinsdag en woensdag bij een thuiszorginstelling, en donderdag en vrijdag bij een organisatie voor ouderenzorg. De woningcorporatie is voor Qurien een vreemde eend in de bijt. ‘Mijn focus ligt normaal gesproken op de zorg, daar ben ik thuis. Maar ik leer graag nieuwe dingen en vind het leuk om over de grenzen te kijken van wat ik ken. Dus toen er handjes nodig waren op dit project, zei ik meteen ja. Maar ik stuur daar natuurlijk niet het project aan, ik voer vooral uit. Hartstikke interessant. En goed voor de afwisseling.’

In het weekend volgt Qurien een MBA-opleiding aan de Imperial College Business School. Als corona het toelaat, reist hij daarvoor om het weekend op en neer naar Londen. ‘Eerlijk? Dat is wel heel erg druk ja. Daar kies ik bewust voor, maar ik neem ook wel even een kleine sabbatical als ik klaar ben met die opleiding.’

Ik ben gewoon meegegroeid. Dat is ook typisch P5COM: als je wilt en kunt, is er heel veel mogelijk.

Van stagiair tot Project Director

Veel leren en snel groeien. Dat is Quriens carrière in een notendop. ‘Ik ben bij P5COM binnengekomen met mijn eindstage van de Hotelschool. Ik merkte dat ik mijn achtergrond in hospitality hier verder aan kon vullen met projectmatige en managementervaring. Dus ging ik een traineeship volgen. Daarna werd ik Consultant, toen Managing Consultant en uiteindelijk Project Director. In die zin ben ik echt een kind van de organisatie, ik ben gewoon meegegroeid. Dat is ook typisch P5COM: als je wilt en kunt, is er heel veel mogelijk.’

Daarnaast is het enorm fijn dat ik zeker weet dat ik er nooit alleen voor sta. Ik ben tot nu toe, even tellen, drie keer echt hard op mijn plaat gegaan. Gewoon, doordat ik fouten maakte of zaken verkeerd inschatte. Maar alle keren was er een goed vangnet.

‘Daarnaast is het enorm fijn dat ik zeker weet dat ik er nooit alleen voor sta. Ik ben tot nu toe, even tellen, drie keer echt hard op mijn plaat gegaan. Gewoon, doordat ik fouten maakte of zaken verkeerd inschatte. Maar alle keren was er een goed vangnet. Dan belt de directeur, niet om me in te peperen dat ik een fout gemaakt heb, maar om te vragen: ‘Gaat het Qurien? Kan ik met je meedenken over een oplossing?’ Dat vind ik gaaf. En het is typisch voor deze organisatie. Er is hier weinig politiek. We steunen elkaar en we zijn eerlijk in onze feedback. Dat is soms confronterend, maar je wordt er altijd beter van.’ 

Energie krijg ik vooral van de route naar zo’n resultaat. De interactie met een team, dat vind ik gaaf. Zorgen dat zij met plezier hun werk anders gaan doen. Beter. Dat is ook waar P5COM sterk in is: de theorie omzetten naar de praktijk.

Toegevoegde waarde

‘Toen ik van school kwam, lag de wereld zo’n beetje aan mijn voeten. Dat gevoel had ik tenminste. En ik had echt zoiets van: let’s go! Ik wilde me bewijzen, gaan verdienen, noem maar op. Dat was mijn drive, daar kreeg ik energie van. Nu vind ik eerlijk gezegd de toegevoegde waarde van ons werk belangrijker dan het geld. Ik kick erop als we goede resultaten halen. Als ik mijn collega’s en collega’s bij de klant een stap verder kan brengen. Of dat nou in een besparing zit, in een proces dat we veel strakker inrichten, of in een betere outcome van het werk van de klant. Alles waar de klant van onze klant beter van wordt, is positief.’

‘Energie krijg ik vooral van de route naar zo’n resultaat. De interactie met een team, dat vind ik gaaf. Zorgen dat zij met plezier hun werk anders gaan doen. Beter. Dat is ook waar P5COM sterk in is: de theorie omzetten naar de praktijk. Aan die executiekracht ontbreekt het vaak wel een beetje in de zorg.’

P5COM Interim

Continu leren

Energie krijgt Qurien ook van het continue leren. ‘Ik heb de laatste jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Een paar jaar geleden was ik bijvoorbeeld nog wel eens bezig met undercover onderzoek in een GGZ-kliniek, kon ik rapporteren dat er vieze pleisters in de schaakset zaten. En dat die set ook niet compleet was. Nu ben ik op een heel andere manier bezig met kwaliteit en rendement. Daardoor doe je ook telkens dingen voor het eerst. Laatst heb ik voor het eerst een collega geplaatst gekregen op een interimklus. Nooit eerder gedaan, maar nu is het een vink. En zo had ik vorig jaar voor het eerst te maken met een collega die niet goed functioneerde. Dat moest ik escaleren. Zo zijn er telkens weer nieuwe processen die je leert, die je je eigen maakt, en waar je vervolgens beter in wordt. Ik leer daarin veel van mijn collega’s. En geef dat zelf ook weer door, aan minder seniore collega’s. ’

‘Ik vind P5COM als organisatie ook gewoon leuk. Daar heb ik mazzel mee, denk ik wel eens. We werken hier met een groep slimme, gedreven mensen met allemaal  dezelfde mindset. En dat doen we met veel humor, en mooie resultaten. Ik vind veel van mij collega’s ook echt inspirerend. Het is extra leuk dat ik vaak met verschillende collega’s werk. Ik vind het gaaf om hun verhalen en ideeën te horen. Tijdens het werk, en tijdens de themadagen, de trainingsdagen, of het kerstdiner.’