MENU

Woningcorporaties Ketensamenwerking bij Stadlander mét resultaat: A-label klanttevredenheid, lagere kosten

Stadlander is een middelgrote woningcorporatie met woningen in West-Brabant en Tholen. Een aantal jaren geleden ging de organisatie al met externe onderhoudsregisseurs aan de slag met ketensamenwerking voor het dagelijkse en het mutatieonderhoud. Toen zijn de eerste stappen gezet naar vernieuwend opdrachtgeverschap. Dat had nog niet het effect waarop Stadlander hoopte. De klanttevredenheid bleef steken op een 6,5 (C-label in de Aedes benchmark), processen liepen nog niet optimaal en de onderhoudsregisseurs hadden hun eigen werkwijze. Daarom vroegen Stadlander en de onderhoudsregisseurs P5COM om te ondersteunen.

De klanttevredenheid voor de processen reparatie en verhuur-mutatie staat nu met een 8 op het niveau van een A-label, zonder dat de kosten zijn gestegen

Wij gingen sámen met Stadlander en de onderhoudsregisseurs aan de slag. Met mensen uit alle lagen van de organisatie. Verbeterideeën kwamen vanuit de medewerkers zelf, en de uitvoering pakten we gezamenlijk op. Met resultaat! “De klanttevredenheid voor de processen reparatie en verhuur-mutatie staat nu met een 8 op het niveau van een A-label, zonder dat de kosten zijn gestegen”, zegt Willem Maas, directeur Vastgoed. Bovendien verbeterde de sfeer. Peter Kramer, bedrijfsleider van Huysmeesters: “‘Er is veel meer een wij-gevoel. We gaan nu echt samen naar de huurder.” 

Kijk hier hoe Stadlander en haar drie onderhoudsregisseurs Van Wijnen, Woondiensten+ en Huysmeesters de samenwerking met P5COM hebben ervaren, én op welke punten de keten zich heeft verbeterd.